vineri, 13 martie 2015

Vineri, 13

O superstitie veche spune ca o zi de vineri, 13 este "cu mai mare ghinion" decat o zi de marti, 13! De aceea, mi-am zis ca azi sa vorbesc despre lumanarile de cununie, "mix match-ul" dintre ele si buchetele de mireasa...dar si despre cateva dintre supersitiile legate de ele!

Despre superstitii in general, pot afirma ca nu sunt un foarte mare fan, dar ca orice om, le am si eu pe ale mele. Nu renunt insa la a gandi pozitiv si a nu le lasa sa-mi influenteze cursul, mai mult decat trebuie! P.s: am locuit ceva vreme la nr. 13, detin si o pisica neagra acasa la parintii mei si cu toate astea viata e frumoasa!


Revenind la subiectul de azi: de ce sunt folosite lumanarile in cadrul slujbei si ce simbolizeaza ele?! Din punct de vedere religios, reprezinta puritatea sufleteasca si focul iubirii crestine. De asemenea flacara aprinsa a lumanarilor are ca semnificatie "Lumina Lumii" (Hristos) si modelul luminos al nasilor, care urmeaza sa ii ghideze pe cei doi miri, in noua viata. Traditia spune ca acestea sa fie oferite de nasi, alaturi de voalul miresei. De asemenea, la o saptamana dupa oficierea cununiei religioase, nasii alaturi de miri, trebuie sa revina impreuna cu lumanarile, in biserica unde a avut loc binecuvantarea.


Din punct de vedere decorativ, atat lumanarile cat si buchetele de mireasa, reprezinta o "explozie" florala, menita sa asigure o completare perfecta a tinutei mirilor. Fie ca sunt rotunde sau ca iau alte forma, fie ca sunt multicolore sau nu, lumanarile perfecte au o inaltime standard de 1.20 m (interior avand o tija metalica, pentru a sustine aranjamentul floral si greutatea acestuia). 

Recomand ca atat lumanarile cat si buchetul miresei, sa contina acelasi tip si culoare de flori, pentru o mai mare armonie. Iata spre exemplu, o incercare indrazneata de trandafiri, miniroze si cale, in nuante puternice de rosu si orange!



La fel de interesanta mi se pare si urmatoarea combinatie din hortensii albe si trandafiri "baby pink"/lila/somon. In general, hortensiile dau o tenta proaspata si desi sunt considerate unele dintre cele mai pretentioase flori, le recomand mereu cu drag!



Pentru am mentionat si alegerile multicolore, va arat si urmatoarea alaturare de crizanteme colorate, practice si nu foarte scumpe, care pot inveseli orice tinuta!



..sau tot din crizanteme, dar de data aceasta ciclamen/verde!



De asemenea mentionez si albastrul in postarea de azi, ca fiind printre optiunile indraznete si sofisticate:


Superstitii si/sau traditii legate de lumanarile de cununie, sunt cateva si de aceea vi le impartasesc si voua. Nu cred ca vor lua din frumusetea evenimentului sau a zilei speciale (in cazul in care se intampla sau nu) deci priviti-le doar ca pe o lectura:
  • in drumul spre biserica cele doua lumanari nu trebuie transportate in aceeasi masina;
  • la iesirea din biserica, lumanarile vor trebui purtate de miri - reprezentand altfel unirea celor doi prin Sfanta Taina a casatoriei;
  • lumanarile trebuie aprinse strict in biserica, pot fi tinute de cavalerul si domnisoara de onoare, de nasi sau puse intr-un suport special (stanga/dreapta);
  • lumanarile trebuie sa stea aprinse pana la iesirea din biserica - pentru noroc si viata lunga. 
 Pupici si o zi frumoasa si fara ghinioane.......desi ne "urmareste" ca fiind Vineri, 13!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu